Muistoissamme
Diudis' Betty Boop suursnautseri m&h

Lyyti  26.8.2003 - 26.1.2006

Diudis Kenneliin B-pentueeseen.

Lyytin äiti: Kans, Fin & Est Mva MV-00, PMV-99, EstV-00, V-00, V-02 Erikoisnäyttelyn ROP 2000 ja 2005 sekä VSP 2002, 2003 ja 2004
Odessa des Hauts de Longuante 6.11.1998-10.1.2007

Lyytin isä: Erikoisnäyttelyn ROP 2003 Suomessa 3 näyttelyä Suomessa 3 x SERT, 3 x ROP, 1 x CACIB
Skansens Yankee Gunner

Terveys 

 Silmät:Peilaus tehty marraskuu-05,silmät OK

Lonkat: kuvattu marraskuu -05  D/C

Kyynärpäät

Kyynärpäät kuvattu marraskuu-05,1/2Lyyti oli terve tyttö n.2,5 vuotiaaksi..lukuun ottamatta joitakin ripulitauteja.

Lyyti sairastui tammikuussa 2006.Neiti oli joitakin päiviä nuivee ja ei syönnyt mitään. Ja ti 11.1 illalla huomasimme, että Lyytiä huimasi kovasti, kun nopeasti nosti päätä ja ikenet olivat aivan valkoiset. Saimme Lyytin heti illalla el.Ridelin hoitoon, missä otettiin useita verikokeita ja UÄ ja nesteytys laitettiin yöksi.

Aamulla Lyyti lähti tarkempiin tutkimuksiin Viitaniemen el.asemalle. Sieltä saman iltana Helsingin Yliopistollisen eläinsairaalan teholle. Siellä Lyyti oli 2 vrk:tta ja sai vertakin välillä, koska veriarvot olivat todella huonot.
Neidillä todettiin IMHA ja tromposytopenia. Hoitona Prednisolon-ja Zantac-lääkitys.

Vajaa kaksi viikkoa menikin aika mukavasti, mutta ei Lyyti kyllä ollut samanlainen kuin ennen..iloinen, reipas, aktiivinen ja touhuava tyttö.

Viikolla neljä Lyytin vatsa alkoi turvota ja vointi huonontua. Ja kontrollilabra arvot eivät nousseet, niin kuin olisi pitänyt. Viitaniemen el.asemalta soittivat Helsinkiin vatsanUÄ:n jälkeen ja sieltä kerrottiin, ettei nesteen kertyminen vatsaan kuulu taudin kuvaan. UÄ:ssä maksassa näkyi jotain epäilyttävää. Lyytin vointi huononi ja enää ei ollut mitään tehtävissä.

Lyyti jouduttiin lähettämään koirien taivaaseen to 26.1 2006 .

Nyt Lyytin on hyvä ollaAvauksesta tärkeimmät... maksa kauttaaltaan muuttunut, väri vaalea, rakenne hauras ja kokonaisuudessaan pyöristynyt. Nesteen kertyminen ja maksaarvojen nousu ja maksan rakenne viittaavat maksan toiminnan pettämiseen. Anemia ja tromposytopania taustalla voi olla luuydinperäinen sairaus, jota ei avauksessa voitu todeta (el M.Jormakka)

Erikoisnäyttely || Espoo || 12.6.200


Tuomari: Kari Järvinen
Arvostelu: Keskikoinen nuori narttu, jolla väritys musta ja hopein merkein. Hyvät mittasuhteet rungossa ja hyvän mallinen pää. Saisi olla paremmin kulmautunut raajoista. Pehmeä selkälinja. Hyvä purenta. Hyvä käytös. Hyvä karvanlaatu. Tämä väri ei ole hyväksytty pippurisuola snautserille,jonka vuoksi hylätty.
Arvosanat: JUN hylätty

Virrat || 8.5.2004

Tuomari: Katrin Lahi
Arvostelu: hyvä tyyppi ja koko ikäisekseen melko tasapainoinen. hyvä pää, missä hyvät linjat, riittävä kaulan pituus. Hyvin kehittynyt runko, mutta ei virheetön ylälinja.Hännän kiinnitys saisi olla parempi. Riittävät kulmaukset.
Arvosanat: PEN 1Lyytin sisarukset

Diudis Bad Boy "Bädi"
Diudis Big Boss "Lassi"
Diudis Billbroker
Diudis Black Beard
Diudis Blue Boulevard
Diudis Bodyguard
Diudis Barbi Benton "Tara"
Diudis Bon Bibelot
Diudis Brigitte Bardot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti